Zahtjev za američku vizu od 1. marta putem interneta 0
22. februar 2010. u 14:20
Zahtjev za američku vizu od 1. marta putem interneta

0
Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini najavljuje uvođenje novog “on-line”elektronskog formulara za podnošenje zahtjeva za neuseljeničku vizu koji će se koristiti od 1. marta 2010. godine.

Novi formular, nazvan DS-160, objedinjuje sve postojeće formulare za vizu u jedinstveni interaktivni elektronski formular. Kako je potražnja za američkim vizama širom svijeta u stalnome porastu, Američka ambasada se opredijelila za korištenje novih tehnologija kako bi poboljšala efikasnost i preciznost u proceduri podnošenja zahtjeva za vizu.

Korisnici usluga Ambasade i dalje će popunjavati zahtjev za izdavanje vize online, jednako kako su to činili od 2005. godine. Sada će imati osiguran prijevod na bosanski/hrvatski/srpski jezik tokom popunjavanja, ali je neophodno da formular bude popunjen na engleskom jeziku.

Korištenjem novoga formulara podnositelji zahtjeva će sada sami moći postaviti svoju fotografiju na formular i zatim elektronski, putem interneta, proslijediti svoj zahtjev.

Od 1. marta 2010. godine, od svih podnositelja zahtjeva za vizu Ambasada SAD-a u Sarajevu zahtijevat će da zahtjev za neuseljeničku vizu podnesu koristeći formular DS -160, koji će popuniti i dostaviti elektronski, putem interneta, saopšteno je iz Ambasade.

Formular DS-160 dostupan je na sljedećoj web adresi.

radiosarajevo.ba
 

0

Vjerujete li da će uskoro početi obnavljanje Sarajevske žičare?

Ne znam
Ne vjerujem
Vjerujem