Zahtjev za američku vizu od 1. marta putem interneta 0
Zahtjev za američku vizu od 1. marta putem interneta
22. februar 2010. u 14:20

0
Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini najavljuje uvođenje novog “on-line”elektronskog formulara za podnošenje zahtjeva za neuseljeničku vizu koji će se koristiti od 1. marta 2010. godine.

Novi formular, nazvan DS-160, objedinjuje sve postojeće formulare za vizu u jedinstveni interaktivni elektronski formular. Kako je potražnja za američkim vizama širom svijeta u stalnome porastu, Američka ambasada se opredijelila za korištenje novih tehnologija kako bi poboljšala efikasnost i preciznost u proceduri podnošenja zahtjeva za vizu.

Korisnici usluga Ambasade i dalje će popunjavati zahtjev za izdavanje vize online, jednako kako su to činili od 2005. godine. Sada će imati osiguran prijevod na bosanski/hrvatski/srpski jezik tokom popunjavanja, ali je neophodno da formular bude popunjen na engleskom jeziku.

Korištenjem novoga formulara podnositelji zahtjeva će sada sami moći postaviti svoju fotografiju na formular i zatim elektronski, putem interneta, proslijediti svoj zahtjev.

Od 1. marta 2010. godine, od svih podnositelja zahtjeva za vizu Ambasada SAD-a u Sarajevu zahtijevat će da zahtjev za neuseljeničku vizu podnesu koristeći formular DS -160, koji će popuniti i dostaviti elektronski, putem interneta, saopšteno je iz Ambasade.

Formular DS-160 dostupan je na sljedećoj web adresi.

radiosarajevo.ba
 

0

Da li vas je strah da se vozite avionom?

Nije me strah, avion je najsigurnije prijevozno sredstvo
Pomalo me strah, ali ipak putujem avionom kad imam priliku
Strah me je, izbjegavam putovanja avionom
Odakle mi pare za avion?