Prikazivanje filma 'Zviždačica' povodom 8. marta Iz filma 'Zviždačica'
Prikazivanje filma 'Zviždačica' povodom 8. marta
04. mart 2014. u 10:40
1

Povodom obilježavanja 8. marta, Međunarodnog dana žena, Nansen dijalog centar Sarajevo organizuje  projekciju filma Zviždačica, u srijedu u Hotelu Europe, javlja Fena.

Film govori o umiješanosti pripadnika međunarodnih snaga angažiranih u okviru UN-a u trgovinu maloljetnim djevojkama iz istočnoevropskih država preko BiH, radi seksualnog iskorištavanja.

Ambasadorica Kraljevine Norveške Vibeke Lilloe osvrnut će se na ovaj problem prigodnim obraćanjem.

Gošća projekcije će biti Kathryn Bolkovac, koja je radila kao službenica IPTF-a u Bosni i Hercegovini i čije je iskustvo bilo inspiracija za snimanje ovog filma.

Film je uradio Voltage Pictures u saradnji s Whistlblower Canada i Barry Films Co-production, autorice Laryse Kondracki.

Projekcijom filma Zviždačica Nansen dijalog centar Sarajevo želi usmjeriti pažnju javnosti u Bosni i Hercegovini na problem trafikinga. Nakon projekcije filma bit će upriličena diskusija o ovoj temi.

Realizaciju projekcije finansijski je  podržala Ambasada Kraljevine Norveške u Bosni i Hercegovini, saopšteno je iz Nansen dijalog centra.

Projekcija će biti održana u srijedu, 5. marta 2014. godine u 12:00 sati u     Hotelu 'Europa' (Konferencijska  sala  II), Vladislava Škarića 5, Sarajevo.

 

Radiosarajevo.ba

comments powered by Disqus

Koji bh. klub će u evropskim takmičenjima napraviti najbolji rezultat?

FK Sarajevo
FK Željezničar
HŠK Zrinjski
FK Olimpic