GRAS: Poništen konkurs za izbor direktora
16. februar 2014. u 09:12
GRAS: Poništen konkurs za izbor direktora
0

Članovi Nadzornog odbora GRAS-a održali su jučer sjednicu na kojoj je trebao biti imenovan direktor ovog preduzeća. Za poziciju direktora GRAS-a prijavila su se tri kandidata, Hasan Bašić, Omer Hadžiomerović i Senad Međedović, ali Nadzorni odbor je odlučio da ipak na dva mjeseca produži mandat v.d. direktoru Avdi Vatriću.

Prema riječima Izeta Hormana, predsjednika NO GRAS-a, nijedan od trojice kandidata nije dobio potrebnu većinu:

“Odlučili smo da poništimo konkurs. Ne raspisujemo novi, a dosadašnjem direktoru produžen je mandat. Nismo donijeli odluku da raspišemo novi konkurs. Ja nisam dao podršku nijednom kandidatu. Nijedan od kandidata ne bi u ovom trenutku mogao odgovoriti zadatku i to je suština. Radi se o velikom preduzeću i nagomilanim problemima, tako da tražimo nekog ko to može riješiti. Smatrali smo da ponuđeni kandidati to ne mogu uraditi”, naglasio je Horman.

Bašić je, piše Oslobođenje, kazao da je ispunjavao sve uvjete, ali da očigledno nije odgovarao politici: “Odlučili su produžiti mandat Vatriću iako smo ispunjavali sve uslove. Njihovo obrazloženje je da se čeka stabilizacija situacije u Kantonu Sarajevo i izbor nove kantonalne Vlade. Svi znamo da politika postavlja ljude u javna preduzeća i vjerovatno među nama nije bilo podobnog.”

Podsjećanja radi, GRAS je preduzeće koje duže od godinu nema direktora, a u nekoliko navrata već su imenovani vršioci dužnosti.

Radiosarajevo.ba

Smatrate li da je opravdano da GRAS podigne kredit od 50 miliona KM?

Nije opravdano, novac im treba samo da pokriju dugovanja
Ne znam
Opravdano je, iskoristit će to za poboljšanje usluga