Sanski Most: Demonstranti napali kuću Asima Kambera, brat Jasmin izašao s oružjem Asim Kamber, Foto:ljutakrajina.com
08. februar 2014. u 18:47
Sanski Most: Demonstranti napali kuću Asima Kambera, brat Jasmin izašao s oružjem
0

U Malom parku pored rijeke Zdene danas oko podne održani su protesti i u Sanskom Mostu, u organizaciji Udruženja "Za bolji Sanski Most“. 

Okupilo se nekoliko stotina građana koji su izrazili nezadovoljstvo teškim stanjem u cijeloj BiH, javljaju Brzevijesti.ba

Prisutnima se obratio i općinski načelnik Mustafa Avdagić, istakavši kako podržava mirne proteste kao oblik iskazivanja nezadovoljstva građana sadašnjom teškom ekonomskom situacijom. 

Demonstranti su zahtijevali, između ostalog, ostavke svih vijećnika Općinskog vijeća, kao i političkih predstavnika te općine na višim nivoima vlasti. 

Također, jedan od zahtjeva je da se u što kraćem roku održi vanredna sjednica Općinskog vijeća. 

Nakon toga, demonstranti su se uputili prema zgradi Općine na koju su bacali kamenje, jaja i petarde, te je razbijeno nekoliko prozora. Nekolicina maloljetnika nasrnula je i na prostorije Općinske organizacije Stranke demokratske akcije (SDA). 

Grupa od 100-tinjak demonstranata oko 15:00 sati naoružana kamenicama napala je porodičnu kuću Asima Kambera, poslanika SDA u Skupštini USK-a. Spriječila ih je policija, koja je napravila kordon ispred kuće, nakon čega su se povukli. Skandirali su "Kamberu, lopove". Na terasu kuće s oružjem u rukama, koje je uperio u masu, izišao je Jasmin Kamber, kako doznajemo Asimov brat, što je demonstrante dodatno razbjesnilo. 

Ponovo je intervenirala policija, koja je Kambera odvela u Policijsku stanicu. 


Radiosarajevo.ba

Za koga biste glasali da su izbori danas?

Bakir Izetbegović
Mladen Ivanić
Dragan Čović
Fahrudin Radončić
Emir Suljagić
Bakir Hadžiomerović
Sefer Halilović
Mustafa Cerić
Džebrail Bajramović
Mirsad Kebo
Halil Tuzlić
Adil Žigić
Željka Cvijanović
Goran Zmijianjac
Martin Raguž
Živko Budimir
Anto Popović