Izabrano rukovodstvo Demokratske fronte
07. april 2013. u 19:09
Izabrano rukovodstvo Demokratske fronte


Delegati Osnivačke skupštine Demokratske fronte izabrali su danas i tri potpredsjednika stranke: Hanku Vajzović, Karolinu Karačić i Milana Mandilovića.

Inače, DF će imati pet potpredsjednika a preostala dva potpredsjednika bit će izabrana kada se stranka razvije u svim dijelovima BiH.

Na današnjoj Osnivačkoj skupštini izabrano je i deset članova predsjedništva stranke a preostalih deset bit će popunjeno dok se ne formiraju odbori u ostalim općinama, kantonima BiH.

Članovi predsjedništva stranke su Mensura Beganović, Maja Stapić, Stanko Vasić, Damir Marjanović, Munib Alibabić Munja, Ivica Šutalo, Konstantin Jovanović, Alija Šuko, Ekrem Prošić i Dejan Pavić.

Na konferenciji za novinare upriličenoj nakon Osnivačke skupštine predsjednik DF Željko Komšić je još jednom ponovio da vrata ove stranke nisu nikome zatvorena i da će u svom radu stranka insistirati između ostalog na razdvajanju menadžerskih od političkih funkcija.

U osnovi rada stranke je ideja da se mladim ljudima i ljudima sa idejom da šansa.

"S tim u vezi za rad sa mladim ljudima bit će zadužena naša politička akademija jer je na nama da mladima damo politički okvir", kazao je Komšić.

Fotografije sa press konferencije možete vidjeti u našoj galeriji

Radiosarajevo.ba

Za koga biste glasali da su izbori danas?

Bakir Izetbegović
Mladen Ivanić
Dragan Čović
Fahrudin Radončić
Emir Suljagić
Bakir Hadžiomerović
Sefer Halilović
Mustafa Cerić
Džebrail Bajramović
Mirsad Kebo
Halil Tuzlić
Adil Žigić
Željka Cvijanović
Goran Zmijianjac
Martin Raguž
Živko Budimir
Anto Popović