Mladi Zmajevi deklasirali Makedonce
26. mart 2013. u 17:12
Mladi Zmajevi deklasirali Makedonce


Mlada fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine deklasirala je danas odgovarajuću selekciju Makedonije u prijateljskom susretu odigranom u Istočnom Sarajevu. Rezultat je bio 5:0, a strijelci golova za mlade Zmajeve bili su Zolotić, Mešanović, Kunić,Čajić i Grahovac.

Bh. nade odlično su otvorile meč, a vodeći gol Zolotića u 9. minuti stigao je kao plod apsolutne terenske nadmoći. 

Za BiH su igrali: Tirić (od 63.Pirić), Bevab (od 73.Marković), Grahovac, Mešanović, Zolotić (od 78.Kvesić), Maletić (od 63.Kunić), Graovac (od 73. Jakupović), Cimirot, Jevtić (od 63. Duljević), Arežina (od 73.Čemalović), Kovačević (od 63. Čaić). Selektor: Vlado Jagodić.

Igrali su Zmajevi i poslije vodećeg gola angažovanije, i čini se da je selektor Vlado Jagodić ponovo okupio izuzetno perspektivnu generaciju mladih fudbalera. 

Do kraja prvog dijela već je bilo 2:0. Strijelac drugog gola za naše nade bio je Jasmin Mešanović. 

U nastavku slična slika na terenu premda su i Makedonci zaigrali nešto bolje. Do novog gola naši su stigli u 64. minuti, a strijelac je bio Kunić. Nekoliko poluprilika poslužile su kao uvertira za novi gol briljantnih bh. mladića koji su u 71. minuti vodili već sa 4:0. Strijelac je sada bio Aldin Čajić.

Za Makedoniju su igrali: Efremov, Aškovski (od 46. Čikarski), Mičevski, Hriustov, Najdoski, Titanovski, Dragarski, Timov, Simonovski, Stojčevski, Babunski. Selektor: Zoran Babunski.

Željni dokazivanja i gladni pobjede, naši fudbaleri do kraja su postigli i pet gol. Ćemalović je izborio penal, a strijelac iz najstrožije kazne bio kapiten Srđan Grahovac.

Velika pobjeda mladih Zmajeva po iznimno teškim uvjetima za igru kao najbolja moguća najava kvalifikacionih mečeva i još jednog pokušaja plasmana na veliko takmičenje. 

E.A., Radiosarajevo.ba

Vjerujete li da će uskoro početi obnavljanje Sarajevske žičare?

Ne znam
Ne vjerujem
Vjerujem