'Da su svi muškarci homoseksualni ne bi bilo ratova' Steven Patrick Morrissey
27. februar 2013. u 15:36
'Da su svi muškarci homoseksualni ne bi bilo ratova'
0


Bivši frontmen britanske alternativne rock grupe grupe The Smiths diskutovao je u intervjuu o ratu, homoseksualnosti i popularnoj kulturi, piše Telegraph.co.uk. Steven Patrick Morrissey rekao je magazinu Rookie da je rat "najnegativniji aspekt muške heteroseksualnosti" i nazvao konflikt "heteroseksualnim hobijem".

On je rekao: "Kad bi više muškaraca bilo homoseksualno ne bi bilo ratova, zato što homoseksualci nikad ne bi ubijali druge ljude, dok heteroseksualci uživaju u tome".

"Oni čak dobijaju medalje za to. Žene ne idu u rat da ubijaju druge žene. Ratovi i armije i nuklearna oružja su isključivo heteroseksualni hobiji."

Morrissey je kritikovao modernu kulturu rekavši da se Sex Pistolsima "nikad više neće dopustiti da se provuku" i da pop muzičari koji su postavili vlastite uslove za uspjeh ne postoje u 2013. 

Osvrnuvši se na Beyonce i Justina Biebera Morrissey je rekao da moderni pjevači "nemaju nikome ništa da ponude dok odlaze sa pozornice sa tri Grammyja u rukama".

Morrissey je u zadnje vrijeme bio bolestan zbog čega je morao otkazati žive nastupe. U utorak je odbio pojaviti se na američkom talk showu Jimmy Kimmel Live nakon što je čuo da će tu biti učesnici reality showa o lovu na patke. Tvrdokorni vegetarijanac Morrissey zahtjevao je da se u dvorani Staples Centre, kapaciteta 20.000 mjesta, u kojoj će u petak održati koncert, servira samo hrana bez mesa.

Radiosarajevo.ba

comments powered by Disqus

Da se sutra biraju članovi Predsjedništva, za koga biste glasali?

Bakir Izetbegović
Dragan Čović
Mladen Ivanić
Fahrudin Radončić
Martin Raguž
Željka Cvijanović
Emir Suljagić
Živko Budimir
Mustafa Cerić
Bakir Hadžiomerović