I BiH odgovorila Trumpu: Ako je Amerika prva, molimo vas da mi budemo drugi

Radiosarajevo.ba
I BiH odgovorila Trumpu: Ako je Amerika prva, molimo vas da mi budemo drugi
Euforija u vezi s Donaldom Trumpom, novim predsjednikom Sjedinjenih Američkih Država, i dalje ne jenjava na društvenim mrežama, te su se tako prethodnih dana pojavili brojni trendovi povezani s njim.

Posebno zanimljiv i popularan postao je trend predstavljanja svake države Donaldu Trumpu, i to kroz šaljive videouratke. 

Prve od država koje su se predstavile Trumpu bile su Holandija i Danska, a vrlo skoro trend se proširio kroz cijelu Europu, te su se uskoro priključile i brojne druge zemlje, među kojima je recimo i Hrvatska. Naravno, ni državljani BiH nisu "ostali dužni" Trumpu, te je uskoro i naša država dobila ovakvu šaljivu prezentaciju na YouTube servisu.

Predstavivši video kao poruku "14 vlada iz BiH", kroz video je objašnjena politička situacija na Balkanu, te su Trumpu poručili da zaboravi na Srbiju i Hrvatsku, te kako je potrebno da se izgradi zid između BiH i zemalja regiona. Također, istaknuto je i da je BiH zemlja "najbolje hrane, prelijepih žena, najvrednijih radnika i tri nevjerovatna predsjednika".

Naravno, pomenuta je i predivna priroda u BiH, ali i rat, bogata historija, srednjovjekovno razdoblje u BiH, a video je zaključen molbom da "ako je Amerika prva, BiH bude barem druga".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije