Snimci koji su obišli svijet: Kako je piton pojeo tri jelena

Radiosarajevo.ba
Snimci koji su obišli svijet: Kako je piton pojeo tri jelena
"Ako je piton sposoban pojesti tri jelena za tri mjeseca, pitam se što i koliko mogu zapravo pojesti, a mi to ne znamo", zabrinuto se pita profesor biologije Scott Boback.

Osim veličinom, (četiri metra dug i 47,6 kilograma težak) piton uhvaćen na Floridi naučnike je šokirao svojim apetitom. Naime, u njegovoj su utrobi pronađena tri jelena.

Stručnjaci za zmije pretpostavljaju kako je ovaj piton svaku od životinja pojeo u različito vrijeme u razdoblju od 90 dana.

"Takav vremenski razmak nekome se može činiti dovoljno dugim, ali zapravo je jako neobično da zmija u relativno kratkom vremenu pojede tri tako velika obroka", izjavio je za Live Science Scott Boback, profesor biologije na fakultetu Dickinson.

"Ako znamo da je piton sposoban pojesti tri jelena za tri mjeseca, pitam se što i koliko mogu pojesti, a mi to ne znamo", zabrinut je Boback.

Pogotovo jer se ni ne zna koliko burmanskih pitona na području Evergladea zapravo ima. Prema grubim procjenama, tamo je između 100.000 i 300.000 zmija!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije