Kroz video prikazala kako se osloboditi unutrašnjeg nemira

Radiosarajevo.ba
Kroz video prikazala kako se osloboditi unutrašnjeg nemira
Ukrajinska likovna umjetnica sa sjedištem u New Yorku Anya Anti napravila je zapanjujući vizualni prikaz onog što se dešava u čovjekovom organizmu kada je uzbuđen.

Anti je uspjela da napravi video koji je čudesno prikazao unutrašnji osjećaj uzbuđenja i dala mu prigodan naziv, Butterflies In My Stomach.

Prvo je nanizala veći broj vještačkih leptira na model skeleta, zatim fotografisala i sebe i kostur. Nakon spajanja slika zajedno u Photoshop-u, uspjela je napraviti iluziju djevojčice koja fizički otvara želudac kako bi pustila 'leptire' da izađu van.

Leptirići u stomaku mogu imati različito značenje od veselog iščekivanja do stresa. No njena želja je prvenstveno bila da vizelno prikaže kako se osloboditi uznemirenosti.

"Ovo što sam napravila je zapravo metafora za stres, anksioznost i oslobađanja od unutrašnjih nemira", napisala je Anti. "Imala sam probleme sa mračnim mislima i depresijom tokom posljednjih nekoliko godina i ova slika predstavlja moj pokušaj da ponovo razmislim o svom životu i da oživim novu sebe“, dodala je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije