Poznati svjetski putopisac: BiH je divna zemlja, posjetite je

Radiosarajevo.ba
Poznati svjetski putopisac: BiH je divna zemlja, posjetite je
Svjetski poznati putopisac Gabriel Morris, kojeg na raznim internet platformama prati gotovo 100.000 ljudi, posjetio je prethodnih dana neke od bh. gradova, u kojima je otkrio ljepote naše domovine.

Turističke savjete ovog putopisca poštuju mnogi ljudi još od 1990. godine, kada je kao 18-godišnjak krenuo u veliku avanturu širom Europe, te je sigurno da će nakon njegove posjete Sarajevu, Visokom i Mostaru mnogi turisti diljem svijeta razmisliti o dolasku u Bosnu i Hercegovinu.

"Mostar definitivno vrijedi posjetiti", rekao je Morris, objavivši na svom YouTube kanalu video koji je snimio u Hercegovačkom dragulju. Ustvrdio je kako ovaj grad pruža jeftino prenoćište, a svidjela mu se i rijeka Neretva, te Stari Most.

U hrani nije previše uživao, no svidio mu se ambijent gotovo svakog objekta koji je posjetio, pa tako i restorana.

Tokom posjete Sarajevu najviše ga je oduševila raznolika arhitektura koju krije glavni grad Bosne i Hercegovine, te je svoje pratitelje podsjetio na brojne historijske detalje koji su se dogodili u ovom gradu.

Također, osim ova dva grada, Gabriel je posjetio i Bosansku dolinu piramida u Visokom, gdje je želio posvjedočiti brojnim otkrićima na piramidama u ovom gradu. Ustvrdio je kako su ovo zaista građevine vrijedne pažnje, te da svaki turista treba odvojiti neko vrijeme da bi posjetio Visoko.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije