Pet najljepših i najneobičnijih plaža širom svijeta

Radiosarajevo.ba
Pet najljepših i najneobičnijih plaža širom svijeta
Print Screen / Youtube
Ljeto nam stiže, a naše misli sve više lutaju na divne pješčane ili kamenite plaže u našoj okolini.

No, neke od najneobičnijih i najljepših plaža su potpuno drukčije od onoga na što smo navikli. Upoznajte skrivene morske dragulje koji će vas oduševiti.

Skrivena plaža

Playa de Amor ili plaža ljubavi na Marieta otocima u Meksiku ima ustvari vrlu nasilnu prošlost. Formirana je u periodu kada je meksička vlada testirala bombe i napravila ogromnu rupu unutar stijene. Danas je to jedna od najzanimljivijih turističkih destinacija u ovom području.

Sjajna plaža

Zamislite zvjezdanu noć i okean ispred vas. Da, tako izgleda ova plaža na Maldivima. Na plaži se nalazi mnoštvo fitoplanktona koji sijaju onda kada su uznemireni, što dočarava njenu ljepotu.

Plaža vrele vode

Zaboravite jacuzzije i bazene. Zamislite toplu kupku s podvodnim vrelima - prizor koji ćete zateći kada dođete na novozelandski polutokok Coromandel. A voda je ugrijana na nekim mjestima i do 60 stepeni celzija.

Zelena plaža

Možda se na prvi pogled čini da je ova plaža prekrivena mahovinom, ali je to ustvari boja pijeska na Papakolea plaži na Havajima. Kako je nastala zelena boja? Obližnji vulkan proizvodi zeleni mineral olivine koji dopire do Papakolee. Ovo je jedna od četiri zelene plaže na svijetu.

Pustinjska plaža

Ako ste mislili da su pustinje smještene samo na suhim mjestima, onda sigurno niste čuli za nacionalni park Lencois Maranhenses u Brazilu. Svake godine, obilne kiše poplave nacionalni park što rezultira predivnim lagunama s bijelim pijeskom. Ako je želite posjetiti, najbolje vrijeme za to je period od maja do septembra. Tada se u vodi može vidjeti čak i riba.

Pogledajte video i uživajte u plažama:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije