Muzičar koji je oduševio svijet: Svirao gitaru dok su mu doktori operirali mozak

Radiosarajevo.ba
Muzičar koji je oduševio svijet: Svirao gitaru dok su mu doktori operirali mozak
Snimka muzičara iz Indije koji svira gitaru na operacionom stolu, kako bi pomogao doktorima koji pokušavaju da mu operacijom glave saniraju mišićne spazme u prstima, oduševila je prethodnih dana svjetsku javnost.

Naime, Abhishek Prasad postao je senzacija nakon što je ispunio molbu doktora da svira svaki put dok mu oni "pale krug u njegovom mozgu", kako bi tretirali ono što se obično zove distonija muzičara, prenosi BBC.

Prasad je kazao kako nije osjećao nelagodu, te da su doktori uspješno otklonili njegove probleme zbog čega je nakon operacije mogao svirati s lakoćom.

“Do šestog paljenja otvorili su mi se prsti, bilo je normalno na operacionom stolu”, rekao je Prasad nakon što su ljekari uklonili šavove na glavi u četvrtak, sedam dana nakon operacije u južnom indijskom gradu Bangaloru.

Distonija je spriječila Prasada da pomjera srednji, domali i mali prst lijeve ruke dok je svirao gitaru.

“Mislio sam da je krutost zbog previše vježbe. Napravio sam pauzu i pokušao ponovo i shvatio da nije od toga. Neki ljekari su mi rekli da je to bio zamor mišića i davali su mi lijekove protiv bolova, multivitamine, antibiotike, fizioterapiju”, dodao je.

Kako su objasnili doktori, bol tokom ove operacije se ne osjeća zbog anestezije, a obavlja se u potpuno svjesnom stanju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije