Ko ne bi vrištao od sreće: Nagradna igra ušla u Guinnessovu knjigu rekorda

Radiosarajevo.ba
Ko ne bi vrištao od sreće: Nagradna igra ušla u Guinnessovu knjigu rekorda
/ Foto: Fiat/Esselunga
Događaj koji se prije nekoliko dana desio ispred Fiatove fabrike Mirafiori u Torinu našao je svoje mjesto u Guinnessovoj knjizi rekorda.

O čemu je riječ? Ključeve Fiata 500 dobilo je 1.495 novih vlasnika što je najveća kolektivna isporuka automobila u historiji!

Bilo je to finale velike nagradne igre koju je – u povodu 60. godišnjice postojanja – organizirao lanac supermarketa Esselunga u suradnji s Fiatom.

U igri su bili svi vlasnici kartica Esselunge koji su u periodu od 26. januara do 26. marta ove godine napravili račun od minimalno 30 eura.

Svi su bili su u bubnju za izvlačenja 1.520 primjeraka Fiata 500 Lounge, posebne edicije 1957 (godina osnivanja Esselungea), pokretanog 1,2 litarskim benzincem (69 KS), opremljenog LED svjetlima, staklenim krovom, podesivim kožnim upravljačem s komandama za UConnect audiosistemom s bluetooth konekcijom i ekranom osjetljivim na dodir, klima-uređajem...

Vrijednost svakog automobila: 12,611 eura (bez PDV-a). 

Na dodjeli ključeva pojavilo se 1.495 sretnih dobitnika, a 25 je bilo spriječeno da dođe u Torino.  Njima će ključevi Fiata 500 biti uručeni naknadno.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije