Kakva nesreća: Vozač Pola je preživio, ali udes može biti svima pouka

Radiosarajevo.ba
Kakva nesreća: Vozač Pola je preživio, ali udes može biti svima pouka
Uz još jedan spektakularni snimak nesreće u Rusiji treba pojasniti vrijeme udesa. Datum na snimku nije ispravan, nesreća se dogodila u prošlu subotu, 8. jula, u popodnevnim satima.

Mjesto nesreće je 99. kilometar ceste Kamyshlov - Irbit - Turinsk - Tavda. Vozač automobila koji je snimao događaj krivudao je lijevo-desno u iščekivanju da pretekne kolonu.

Time je dodatno zbunio vozača bijelog Volkswagen Polo Sedana koji se kretao iza njega i slabo procijenio prostor i vrijeme za preticanje.

Uslijedio je horor udes. Vozač Polo Sedana izgubio je kontrolu nad vozilom, izletio s ceste i pritom se najmanje 10 puta prevrnuo. Zapravo je tačan broj "salto-okreta" Volkswagena teško utvrditi.

Sreća u nesreći je da je vozač preživio udes bez fatalnih povreda. Prebačen je u bolnicu u Irbitu s otvorenim prijelomom desne cjevanice, zatvorenom frakturom desne noge i razderotinama na lijevoj strani tijela.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije