Japanski trik za savršeno upakovan poklon

Radiosarajevo.ba
Japanski trik za savršeno upakovan poklon
Pakovanje poklona može da se pretvori u pravu noćnu moru ako ne znate šta radite, ali uz pomoć jednog trika svaki vaš poklon biće savršeno upakovan.

Prije pakovanja vodite računa o tome da li je ukrasni papir dovoljno veliki za poklon, a potom pratite sljedeće korake:

Korak 1: Stavite poklon na sredinu ukrasnog papira i zakotrljajte ga jednom. Sada bi trebalo da se nalazi na samoj ivici papira.

Korak 2: Podignite ćošak papira koji je najbliži poklonu. To će stvoriti još jedan ugao na ukrasnom papiru, a njega uz pomoć palca i kažiprsta savijte.

Korak 3: Podignite taj dio koji držite ka manjoj strani kutije koju pakujete. Papir malo savijte uz pomoć kažiprsta. Povucite papir dokle god može da ide i selotejpom zalijepite papir.

Korak 4: Ponovite korake 2 i 3 sa sljedećim ćoškom koji se stvori, pa ponovo zalijepite.

Korak 5: Za posljednju nezapakovanu stranu poklona treba da povučete ukrasni papir tako da zategnete ivice, a zatim uz pomoć oba kažiprsta papir privucite poklonu. Uz pomoć selotejpa vaše pakovanje će biti kompletirano.

Možda ćete postupak morati da ponovite nekoliko puta, ali čim malo provježbate, svaki vaš poklon biće savršeno upakovan, piše Noizz. Pogledajte video:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije