Indonezija: Tek rođena beba dva dana ležala u septičkoj jami, pa je spašena

Radiosarajevo.ba
Indonezija: Tek rođena beba dva dana ležala u septičkoj jami, pa je spašena
Tek rođena beba spašena je dva dana nakon što je bačena u septičku jamu koja se više ne koristi, u zapadnoj Javi u Indoneziji.

Kako su objavili tamnošnji mediji, lokalno stanovništvo čulo je plač bebe koji je dopirao ispod komada drveta, kamenja, lišća u rupi koju su mještani koristili za bacanje smeća.

Malenog dječaka su odmah odvezli u bolnicu, gdje se oporavlja. Prema riječima jednog mještanina, svi su plakali kada su pronašli bebu.

“Otišli smo do te napuštene kuće i vidjeli bebu, koja nije imala nikakvu odjeću na sebi”, rekao je on. Mještani su rekli lokalnim medijima da je beba na glavi imala posjekotinu, a da je i posteljica pronađena u blizini, izvještava Daily Mail.

Pozvana je i policija koja je pretražila kuću u čijem dvorištu je beba pronađena, ali unutra nije bilo nikoga. Za sada je nepoznato jesu li vlasnici kuće povezani s ostavljenom bebom.

Policija je zatražila da se naprave DNK testovi ne bi li tako mogla ući u trag roditeljima bebe.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije