Haos u tržnom centru: Šou luđaka u Ferrariju ili performans Marini Abramović

Radiosarajevo.ba
Haos u tržnom centru: Šou luđaka u Ferrariju ili performans Marini Abramović
/ printscreen
Još jedan urnebesni video dolazi iz Rusije, a snimljen je sinoć.

Desetak minuta prije zatvaranja, kada više nije bilo kupaca, u moskovski trgovački centar Vesna (Proljeće) upao je vozač za upravljačem Ferrarija.

Uslijedila je luđačka jurnjava i drift između radnji pri čemu je Ferrari nekoliko puta skoro udarao u izloge trgovina. Obezbjeđenje trgovačkog centra pokušavalo je zaustaviti "kamikazu" u Ferrariju punih 20-ak minuta da bi im to na kraju ipak uspjelo.

Aleksandar Barta, portparol trgovačkog centra, objasnio je da se za volanom nalazio "izvjesni" Aleksandar Donskoi koji je svoju akciju objasnio "podrškom internet forumima".

Međutim, neki ruski mediji javljaju da je Alexander Donskoi zapravo bivši gradonačelnik Arhangelska koji je jednom TV kanalu objasnio da incident treba promatrati kao performans posvećen srbijanskoj konceptualnoj umjetnici Marini Abramović.

"Izabrao sam najsigurnije mjesto i najbolje vrijeme kada nije bilo kupaca u centru. Sve je pažljivo promišljeno, nije bilo nikakve opasnosti da se napravi šteta ili neko strada", rekao je Donskoi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije