Hafiz Bugari govorio o Bosancima, bosanskom duhu, časti, egu, zloupotrebi vjere

Radiosarajevo.ba
Hafiz Bugari govorio o Bosancima, bosanskom duhu, časti, egu, zloupotrebi vjere
/ Promocija nove knjige hafiza Sulejmana Bugarija 'Izr(ij)eke - Za raju iz Raja', FOTO: Radiosarajevo.ba
Iako je iz Sarajeva otišao u Crnu Goru, hafiz Sulejman Bugari i dalje uživa veliku popularnost.

U sinoćnjem televizijskom gostovanju govorio je o zloupotrebi vjere, o dobroti koja je iz ispravnih ili neispravnih razloga.

"Ne kaže se svaka čast nekome ko je uspješan u karijeri, a ne priča s komšijama, nekome ko je uspješan u sportu, a razveo se deset puta", govorio je hafiz Sulejman Bugari

"Ko ne poštuje čast drugog, on je u stranci nečastivog. Moderno povlačenje od zajednice, nije radi zajednice, nego ega i zadnjice. Obično kažemo: "Ja sam mu pomagao, ja sam mu našao posao, ja sam mu ovo, a on meni ovo". Čak i prijete i uslovljavaju s tim. Ti se preispitaj, zašto si mu pomogao i očekuješ li da ti vrati. Kada dijeliš, ne očekuješ ništa osim Njegovog zadovoljstva", upozorio je popualrni hafiz. 

"Nisam čuo da postoji srpski, hrvatski ili bošnjački duh, ali sam čuo da postoji bosanski duh. Svi smo ga na ovaj ili onaj način osjetili i doživjeli, i u svijetu ste po njemu poznati. Zato vam i dolaze ovdje, a ne zbog Sebilja i kaldrme", rekao je Bugari.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije