Didga je supermačka: Vozi skateboard, preskače pse i jede meso kengura

Radiosarajevo.ba
Didga je supermačka: Vozi skateboard, preskače pse i jede meso kengura
Guinnessova knjiga rekorda prepuna je čudnih kategorija, a ovih dana svjetsku javnost oduševila je mačka koja je uspjela "izvesti najviše trikova za jednu minutu".

Riječ je o mački Didga, skraćeno od Didgeridoo, iz Australije, koja je uspjela izvršiti čak 24 komande svog vlasnika, za samo 60 sekundi, čime je obezbijedila svoje mjesto među najčudnijim rekordima svijeta, prenosi zvanična stranica Guinnessove knjige rekorda.

Na njenom repertoaru nalaze se uobičajeni trikovi, koje mogu naučiti većina mačaka, no ono što je zanimljivo kada je riječ i Didgi, jeste da ona može voziti skateboard.

Kako navodi njen vlasnik Robert Dolvet, on je ovu mačku usvojio iz jednog skloništa za životinje, upravo zbog njene neobičnosti, ali i njene omiljene hrane, jer Didga jede mljeveno meso kengura.

"Znao sam da je posebna, ali sa ovim rekordom, ja mislim da je ona nevjerovatno posebna mačka i jednostavno sam ponosan na nju", kazao je Dolvet.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije