Deset najopasnijih plaža na svijetu

Radiosarajevo.ba
Deset najopasnijih plaža na svijetu
Ljeto nam stiže, a naše misli sve više lutaju na divne pješčane ili kamenite plaže u našoj okolini.

No, na ovim plažama se ne biste uspjeli odmoriti jer biste bili previše zauzeti preživljavanjem.

North Sentinel plaža

Predivna plaža sama po sebi nije opasna. Ali njeni stanovnici jesu. Naime, oni ne vole posjetitelje i strance, a oni koji su pokušavali uspostaviti kontakt bili su napadnuti.

Nova Smyra

Plaža na Floridi je opasna zbog velikog broja ajkula u vodi. U devet godina je bilo preko 200 napada ajkula. 

Bikini Atoll

Na američkim Marshall otocima nalazi se plaža koja je također opasna zbog ajkula. No, tu su vojnici testirali nuklearno oružje, te je plaža opasna zbog radijacije.

Frasier otoci

Opasni su zbog velikog broja ajkula, ali i opasnih jegulja. Ni pijesak nije bezopasan. U njemu se kriju otrovni pauci, a plažu često posjećuju i krokodili.

Cape Tribulation

Plaža u Australiji je dom krokodilima, zmijama i jegaljama, te najopasnijoj ptici na svijetu cassowary koja teži 100-njak kilograma i često napada ljude.

Playa Zipolite

Plaža koju nazivaju i plažom propasti, uzrokovala je smrt više stotina ljudi. Plivači su se utopili zbog jakih struja, te su na plažama postavljeni čuvari.

Gansbaai

Još jedna plaža koja opasna zbog velikog broja ajkula u vodi. Nalazi se u Južnoj Africi. Vjeruje se da u njenim vodama ima oko 60.000 ajkula.

Chowpatty

Plaža u Indiji je vrlo opasna zbog ogromne zagađenosti vode. 

Plaže crnog pijeska na Kilauei

Plaža na Havajima poznata je po crnom pijesku jer se nalazi u blizini vulkana, a voda se zna zagrijati i do 100 stepeni Celzija.

Heard otok

Najhladnija plaža na Antarktiku izaziva hipotermiju kod plivača koji se usuđuju zaplivati u njenim vodama. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije