Čak 60% žena smatra: Muškarci imaju pravo da tuku svoje supruge

Radiosarajevo.ba
Čak 60% žena smatra: Muškarci imaju pravo da tuku svoje supruge
Poprilično nevjerovatna TV reportaža stigla je ovih dana iz Alžira, gdje gotovo 60 posto žena smatra da muž ima pravo da tuče svoju suprugu.

Ova reportaža. u kojoj svoja svjedočanstva o nasilju u porodici daju i žene i muškarci zgrozila je brojne korisnike društvenih mreža, koji su oštro osudili ovakva razmišljanja pojedinaca u alžirskom društvu.

Jedna od svjedokinja iz ove reportaže ustvrdila je da je usrećuje to što je muž tuče, te da ukoliko muškarci ne tuku svoje žene oni nisu muževni, prenosi se u videu AJ+.

Muškarci u ovoj reportaži su ustvrdili da ponekad tuku svoje žene, te da je to sasvim logična stvar, kao i to da žene tuku kada ih naljute.

U zemlji u kojoj je više od 8.000 žena bilo žrtva nasilja samo protekle godine ovakva svjedočenja su izazvala šok i nevjericu, te je jedan od komentara bio: "Šta ona zna o pravim ženama u Alžiru? Nju neko može tući ako misli da je to zabavno, ali ne smije podržavati nasilje koje ubija žene svakodnevno".

Drugi korisnici društvenih mreža su ustvrdili da je ovo psihološka bolest, a neki su zbog ovakvih svjedočenja istakli kako "žele napustiti ovu planetu".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije