Bravo: Vatrogasac čudesno spasio život psu i posjetio ga kod veterinara

Radiosarajevo.ba
Bravo: Vatrogasac čudesno spasio život psu i posjetio ga kod veterinara
/ printscreen
Iz požara koji je u petak izbio u jednom stanu u rumunskom gradu Piteștiju vatrogasci su izvukli vlasnika i njegovog psa. I dok je 51-godišnji muškarac prebačen u bolnicu, nesretni pas je ostao nepomično ležati pred kućom.

Tad se pojavio vatrogasac Costache Mugurel o kojem danas priča cijeli svijet. Odlučio je na psu primijeniti osnove prve pomoći, masirao mu prsa, čak mu davao umjetno disanje usta-na-usta prije nego je stigla maska s kisikom.

Na snimku, koji je načinio novinar novinar Costi Tudor, izmučeni pas lagano dolazi k sebi, počinje hvatati dah, onda i disati, prije nego je prebačen u veterinarsku kliniku.

"Nikoga ne ostavljamo", napisao je heroj Mugurel na svom privatnom profilu na Facebooku, a video njegovog herojskog poteza pregledan je više od dva miliona puta.

Narednog dana Costache Mugurel, zajedno sa suprugom i kćerkicom, posjetio je Snoopyja, kako se zove pas o kojem danas priča cijeli svijet.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije