Živi magnet: Na glavu lijepi metalne i plastične predmete

Anadolija
Živi magnet: Na glavu lijepi metalne i plastične predmete
/ AA
Amerikanac Jamie Keeton jedan je od rijetkih ljudi koji tijelom mogu privlačiti boce, limenke, telefone i druge predmete od metala i plastike.

Još kao sedmogodišnjak otkrio je da je drugačiji od ostale djece, jer su mu se igračke lijepile za ruke. Nakon brojnih testova kao 21-godišnjak shvatio je prednost ove pojave koja mu je počela donositi zaradu.

Od tada do danas je imao nastupe u mnogim zemljama. Ušao je i u Guinnessovu knjigu rekorda 2015. godine za nošenje najvećeg broja limenki na glavi.

Jamie je rekao da na glavu može zalijepiti svaku vrstu predmeta. Normalna tjelesna temperatura mu je 38 stepeni i rjeđe se razbolijeva od svojih poznanika.

Uradio je mnoge testove, a ljekari su objasnili da se njegove pore ponašaju kao gumeni čepovi te da "usisavaju stvari". 

Jamie je izjavio da je on jedna od rijetkih osoba u svijetu koja ima ovu sposobnost. Pojasnio je da je u isto vrijeme "jedina osoba koja je može kontrolisati".

"Još dok sam imao sedam godina igračke su mi se lijepile sa ruke. U početku se bilo teško riješiti stvari koje su bile zalijepljene za mene. Međutim, vremenom sam počeo kontrolisati ovu pojavu", ispričao je Keeton. 

Posjetio je ljekara kojem je u ordinaciju ušao sa limenkom na glavi

"Iznenađen, pitao me je kako sam to uradio", prisjetio se Keeton. 

Kazao je kako sporije stari u odnosu na ostale ljude.

"Tjelesna temperatura je 38 stepeni i nije mi hladno. Imam jak imunološki sistem i zbog toga se teško prehladim, a lako ozdravim. Spavam od tri do četiri sata", kazao je Keeton.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije