Ljepota riđokosih djevojaka kroz objektiv američkog fotografa

Radiosarajevo.ba
Ljepota riđokosih djevojaka kroz objektiv američkog fotografa
Američki fotograf Brian Dowling koji trenutno živi u Berlinu, fotografirao je preko 130 riđokosih ljepotica iz 20 različitih država. Radi to za svoj projekt "Redhead Beauty" koji je počeo još prije tri godine.

Iako crvenokose žene najčešće povezujemo s Irskom i Škotskom američki fotograf Brian Dowling koji trenutno živi u Njemačkoj u Berlinu fotografirao je preko 100 žena iz različitih zemalja svijeta.

Dowling je za svoj projekat pod nazivom Redhead Beauty napravio oko 130 fotografija crvenokosih (riđokosih) djevojaka iz 20 različitih zemalja.

Prirodna crvena kosa je rijetka. Događa se samo u 1-2% stanovništva, nešto češće u sjevernoeuropskim i zapadnoeuropskim zemljama. Ona je rezultat prisustva pigmenta feumelanina u kosi.

Ova mutacija se pojavljuje kod onih osoba koje su od oba roditelja dobile isti recesivni gen. Taj gen utječe na još neka fizička obilježja pojedinca. Osobe crvene kose imat će i svijetliju put, često prošaranu pjegicama i osjetljivu na UV zračenje. Boja očiju je uglavnom plava ili zelena, ponekad i svijetlosmeđa.

Za crvenokose žene se kaže kako su senzualne, ali istovremeno i vatrene.

Fotograf iz Berlina je svojim fotografijama želio pokazati posebnost ovih žena i kada pogledate fotogaleriju uvjerit ćete se da je uspio u svojoj namjeri.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije