Pomogao rodni Konjic: Kako je prošla posjeta hrvatskog biznismena Luke Rajića

Fena
Pomogao rodni Konjic: Kako je prošla posjeta hrvatskog biznismena Luke Rajića
/ Fena
Hrvatski biznismen Luka Rajić pokazao je kako rodni kraj nikada ne treba zaboraviti.

Rajić je u subotu posjetio Konjic, grad u kojemu je rođen i za koji je donirao i još uvijek donira velika sredstva.

Tim povodom, upriličeno je i svečano otkrivanje pločice a njegovim imenom, postavljene na ogradi novoizgrađene džamije u Konjicu, za koju je Rajić donirao 40.000 KM. 

"Konjic, moj rodni grad ne može nikada izaći iz srca, jer tu sam rođen i zbog toga mi je uvijek jako drago doći i potvrditi onu teoriju da se nikada ne zaboravlja mjesto iz kojeg si potekao. Tako odgajam i svoju djecu", rekao je Rajić.

Emir Bubalo, načelnik Općine Konjic izrazio je veliku zahvalnost za donaciju Luke Rajića, te istaknuo kako se nada da će se suradnja i dalje nastaviti. 

Emir Duranović, predsjednik Medžlisa Islamske zajednice Konjic zahvalio je Rajiću na donaciji od 40.000 maraka, te istakao kako je ova donacija dokaz da duh Bosne živi.

Rajić je tokom boravka u Konjicu posjetio i Muzički centar "Rezonanca", koji pomaže od njegova osnutka, a za nabavku opreme donirao je 50.000 KM.

U centru "Rezonanca" upriličeno je potpisivanje ugovora novih polaznika za školsku 2016/2017 godinu, nakon čega je održan koncert na kojem su načelnik te općine Emir Bubalo i Luka Rajić dodijelili diplome za završeni prvi razred niže glazbene škole. 

Rajić je u obraćanju, kazao kako mu posebno zadovoljstvo predstavlja posjetiti male dječake i djevojčice, učenike centra "Rezonanca".

Dodao je kako razvoj i rad tog glazbenog centra ne bih dostigao razinu na kojoj je danas bez Biljane Handžo, rukovoditeljice tog muzičkog centra, koja je, kako kaže Rajić, sanjala i dala sve od sebe da taj njezinn san postane i stvarnost.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije