Otvoren rekonstruirani vrtni centar Flora u Nedžarićima

Fena
Otvoren rekonstruirani vrtni centar Flora u Nedžarićima
/ Foto: KJKP RAD
Obnovljeni i moderno uređeni vrtni centar "Flora" KJKP "Park" zvanično je otvoren u sarajevskom naselju Nedžarići.

Ljubiteljima uređenih vrtova, balkona, okućnica, dekorativnih sadnica i svih potrepština za vrt rekonstrukcijom izložbeno-prodajnog platoa omogućen je ljepši, bogatiji i ugodniji ambijent za kupovinu gotovo 50.000 komada sadnica sezonskog cvijeća, drveća, voća i drugih artikala za vrtove i bašte.

Rekonstruisani izložbeno-prodajni plato na više od 10.000 kvadrata je i svojevrsni proizvodno-uzgojni prostor, jer je kupcima omogućeno da na licu mjesta direktno izaberu upravo one sadnice koje žele za svoj vrt, okućnicu ili balkon.

Na novouređenom izložbeno-prodajnom platou na otvorenom, ali i u stakleničkom prostoru izložena je široka i raznovrsna ponuda vrlo kvalitetnih, certificiranih i povoljnih domaćih proizvoda iz "Parkovih" vlastitih rasadnika koji se nalaze uz vrtni centar i u Sokolović Koloniji, ali i vrtnog alata i galanterije.

U skladu sa potrebama kupaca i sezonom vrtni centar "Flora" nudi sezonsko cvijeće, ukrasno grmlje, sadnice drveća, voća, ruža, eko zemlju, saksije i drugu keramičku galanteriju, alate i sve druge proizvode za vrtove i bašte.

Između ostalog "Parkov" vrtni centar u Nedžarićima raspolaže i širokom ponudom sobnog i rezanog cvijeća, cvjetnih aranžmana, buketa i vijenaca, te drugih proizvoda od cvijeća, a cvjećari i vrtlari stručnim savjetima pomoći će svim posjetiocima da riješe dileme oko sadnje, uzgoja i njege kupljenih sadnica.

Prijevoz kupljene robe na području Kantona Sarajevo je besplatan.

Osim brojnih kupaca, novootvoreni vrtni centar posjetili su i predstavnici kantonalnih, gradskih, općinskih i obrazovnih institucija iz Sarajeva, kao i brojni poslovni partneri i prijatelji preduzeća "Park", a svečanu vrpcu, čime je ozvaničen novi početak rada ovog vrtnog centra, presjekli su Ana Babić, predsjedavajuća Skupštine KS, Senad Hasanspahić, ministar komunalne privrede i infrastrukture KS i Alen Ramić, v.d. direktora preduzeća "Park".

Prema Ramićevim riječima rekonstukcijom vrtnog centra "Flora", koji je zahtijevao gotovo potpunu obnovu i modernizaciju vodilo se računa i o najmlađim posjetiocima, pa je u sklopu istog postavljeno i igralište na kojem djeca mogu uživati u igri i zabavi dok njihovi roditelji biraju sadnice i druge potrepštine za svoj vrt ili balkon.

"Vrtni centar Flora organizirat će i edukativne radionice u okviru kojih će kupci uz pomoć "Park"-ovih inženjera praktično moći učiti pravila uzgoja i njege dekorativnih sadnica i uređenja zelenih površina. Dio ponude vrtnog centra "Flora" bit će i mobilna ekipa stručnjaka sa vozilom koje će po pozivu kupca izlaziti na lice mjesta i vršiti izgradnju novih i rekonstrukciju postojećih njihovih površina", istakao je Ramić.

Vrtni centar Flora radit će od ponedjeljka do subote od 08 do 20 sati, a nedjeljom do 14 sati, saopćeno je iz KJKP "Park".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije