Odličan način da iskoristite Lego kockice kada ih djeca više ne žele

Radiosarajevo.ba
Odličan način da iskoristite Lego kockice kada ih djeca više ne žele
Većina nas za Lego kockice misli da su igračke. Međutim nije riječ samo o igračkama jer postoji mnogo praktičnih načina na koje možete koristiti ove plastične predmete u svakodnevnom životu.

Pa tako od jednog Lego zamka, automobila ili kućice za lutke možete za kratko vrijeme napraviti privjesak za ključeve, lančić, držač za noževe u kuhinji ili držač za mobitele...

U početku je LEGO pravio samo drvene igračke, ali zadnjih 40 godina koriste samo plastične kockice. Prve Lego kocke su napravljene 1949. godine.

Lego je vrsta igračaka koja se sastoji od malih plastičnih dijelova koji se mogu međusobno spajati, i na taj način napraviti skoro sve što se može zamisliti. Dijelovi se jednostavno spajaju i razdvajaju (ne koriste se ljepilo, makaze i slično) što doprinosi brzini sklapanja.

Dijelovi su izrađeni od trajnih materijala, tako da igranje može da traje godinama. Kod Lego kockica, mašta je najbitnija, jer nije potrebna tehnička vještina - sve što zamislite možete izgraditi ako imate dovoljno dijelova.

A kada se dječica prestanu igrati, roditelji mogu iskoristiti kockice za pravljenje predmeta koji mogu dugo koristiti u domu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije