Najbolja 'raja': Penzionisana doktorica udomila 50 pasa

AA
Najbolja 'raja': Penzionisana doktorica udomila 50 pasa
Penzionisana anesteziologinja Aylin Yildiz Schwarz, sa 50 pasa živi u vili u Bodrumu, poznatoj turskoj turisitčkoj destinaciji.

Schwarz (59) prije 17 godina u Tursku je došla iz Njemačke i tu ostvarila dugogodišnji san, kako kaže, da ima veliku kuću u kojoj će živjeti sa životinjama. Taj san je uspjela ostvariti nakon što je otišla u penziju.

Kupila je luksuznu vilu s dvorištem smještenu na obali u naselju Guvercinlik, a svaki dio kuće uredila je na način da životinjama bude ugodan boravak..

Sve prostorije dvospratne vile i objekata u dvorištu dizajnirane su za pse koji uživaju u igri.

Njen prvi pas bio je rotvajler, a vremenom je počela udomljavati životinje ostavljene na ulici. Također, doktorici u brizi za pse pomažu četiri uposlenika.

”Ostvarila sam san. Moja kuća u potpunosti, enterijer i eksterijer te dodatna mjesta pripadaju mojim životinjama. Sretna sam što živim s njima i volim ih”, rekla je Schawrz. 

Osim toga, ona nudi i besplatni smještaj za pse čiji vlasnici su bolesni ili odlaze na odmor. 

Nakon što je prvi pas, ženka rotvajlera uginula, ukopala ju je u dvorištu kuće, a kaže kako je vidjela tu drugog psa koji je odrastao uz njih, kako plače.

Schwarz je pružila i dom za 12 zlatnih retrivera, čiji se vlasnik Senol Ozbakan razbolio te je smješten na intenzivnoj njezi u Aydinu.

Ističe da je za ”goste” pripremila poseban prostor na kojem će boraviti dok im se vlasnik ne oporavi.

”Kod mene će ostati dok gospodin Senol ne ozdravi i bit će paženi na najbolji način. Veterinar će se brinuti o njima, a bit će podvrgnuti i pregledu. Oni su mi ostavljeni na povjerenje. Moj jedini cilj je brinuti se o 'zlatnoj četi' koja je simbol Bodruma”, rekla je Schawrz.

Također, ona na još nekoliko lokacija hrani napuštene životinje i omogućuje im veterinarski pregled.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije