Kao da je bomba pala: Ovako Rio de Janeiro izgleda samo šest mjeseci nakon OI

Radiosarajevo.ba
Kao da je bomba pala: Ovako Rio de Janeiro izgleda samo šest mjeseci nakon OI
Boredpanda.com / Oliveira Castro
Jedva pola godine proteklo je otkada je Rio de Janeiro, zahvaljujući Olimpijskim igrama, uživao pažnju cijelog svijeta, a već je gotovo cijeli sportski dio jednog od najljepših brazilskih gradova uništen.

Prije samo nekoliko dana objavljena je serija fotografija koja prikazuje kako su prelijepa sportska borilišta i uređene avenije kojima su kročili neki od najpoznatiji sportaša svijeta uništene i prepune prljavštine.

Čak i legendarni stadion Marakana nije uspio "preživjeti" ovakav nemar, te se grad čiji stanovnici su se nadali da će početi novi život nakon Olimpijskih igara 2016. pretvorio u pravu ruinu ljudskih snova, prenosi Boredpanda.

Još prije početka Olimpijskih igara Rio de Janeiro su obilježili brojni skandali, od Zika virusa, preko otkrivanja korupcije predsjednika Dilme Rousseffa, pa sve do skandala sa premorenim radnicima koji zamalo da gube živote na gradilištima.

Sve to, čini se, kulminiralo je nakon velike sportske manifestacije, kada je na prelijepim sportskim borilištima moguće vidjeti samo lokve, vandalizirane terene, razvaljena sjedišta, te gomile otpada, čemu i sami možete posvjedočiti u fotogaleriji, koju vam donosimo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije