Kada stvarnost izgleda mnogo ljepše od bilo kakvog photoshopa

Radiosarajevo.ba
Kada stvarnost izgleda mnogo ljepše od bilo kakvog photoshopa
Kapadokija je prekrasno područje Turske, koje se odlikuje izuzetno zanimljivim krajolikom vulkanskog porijekla. Destinacija koja će oduševiti svakog putnika svojim izgledom, jednostavnim ljudima i skrivenim bogatstvima.

Kapadokija se smjestila između dva velika vulkana, koji su prije nekoliko miliona godina doslovno obilježili ovo područje i zacrtali mu sudbinu. Nakon dugotrajnih erupcija, cijelo područje između dva vulkana bilo je prekriveno debelim slojem vulkanskog kamenja koje je nastalo stvrdnjavanjem tekuće lave.

Ispod tog kamena nalazio se vapnenac koji je nestajao kroz hiljade godina pod utjecajem snijega i kiše. Boravak u Kapadokiji daje vam osjećaj kao da se nalazite na nekom drugom planetu.

Ono što turisti ne bi trebali propustiti je let balonima na vrući zrak iznad Kapadokije, zbog čega i jeste ovo mjesto posebno popularno.

Ne samo da je pogled fenomenalan, nego je Kapadokija jedno od nekoliko mjesta na svijetu gdje više stotina balona leti u isto vrijeme, čineći tako čarobnu sliku na savršenom nebu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije