Brazilska umjetnica naslikala najveći grafit na svijetu

Anadolija
Brazilska umjetnica naslikala najveći grafit na svijetu
/ AA
Mlada brazilska umjetnica Luna Buschinelli naslikala je grafit “Priče“ na zidu površine 2.500 kvadratnih metara i kandidat je za Guinnessovu knjigu rekorda u kategoriji najveći grafit kojeg je napravila žena.

Gradonačelnik Rio de Janeiroa Marcelo Crivella organizirao je svečanost povodom otvorenja grafita kojeg je 19-godišnja umjetnica naslikala na zidu škole u tom gradu, a u okviru gradskog projekta uljepšavanja fasada i zidova.

Ističući kako je umjetnica Buschinelli grafit nacrtala za 45 dana i koristila tonu boje, gradonačelnik Crivella je kazao da je ponosan na umjetnicu i da se nada da će to djelo biti uvršteno u Guinnessovu knjigu rekorda.

“Ovaj lijepi projekat grad nije koštao ništa jer je mlada umjetnica ponudila besplatno da to uradi i sklopili smo odličnu saradnju“, kazao je Crivella.

Direktor ureda Gradske uprave za obrazovanje u Rio de Janeirou Secar Benjamin najavio je da će u nastavku projekta biti grafitima ukrašene fasade još 19 škola.

Idejni tvorac projekta umjetnica Buschinelli je kazala da baš i ne voli velike promocije njenih radova, već da to radi kako bi ispričala neke od svojih snova.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije