Biciklisti okupirali grad soli: 2.000 učesnika na ulicama Tuzle

Anadolija
Biciklisti okupirali grad soli: 2.000 učesnika na ulicama Tuzle
/ Anadolija
Oko 2.000 ljubitelja biciklizma učestvovalo je u Petoj tuzlanskoj biciklijadi, koja nije takmičarskog karaktera, nego je cilj, naveli su organizatori, druženje i promoviranje sportskih vrijednosti.

"Prijavljeno je 2.000 učesnika iz Tuzlanskog kantona i okoline, a namjera nam je podići svijest kod građana o značaju biciklizma za zdravlje. Također, uz podršku našeg sponzora 'M-Bike' pripremili smo nagradnu igru za tri najsretnija učesnika koji će dobiti bicikl", izjavio je Mirsad Jusić, predsjednik Biciklističkog kluba Tuzla, koji je sa Javnim komunalnim preduzećem "Saobraćaj i komunikacije Tuzla" organizator biciklijade.

Sa starta u naselju Stupine prvo je krenula mala biciklijada, u kojoj su na dužini od jednog kilometra učestvovala djeca do osam godina starosti, dok je biciklijada za odrasle dužine 14 kilometara, a tokom vožnje, učesnici su napravili krug oko grada Tuzle.

Jedan od najmlađih učesnika bio je trogodišnji Hamza Saltović, kojeg je pratio otac Amir.

"Njemu je sve ovo interesantno. Došli smo da se proveselimo i Hamza kaže da mu je lijepo. Ovo je odličan događaj za naš grad, jer podstiče vrijednosti koje pozitivno utječu na zdravlje", smatra Saltović.

Admir Musić također je doveo troje djece, Emila (8), Isu (9) i Saru (8). Svi su, uključujući i njega amateri, ali Musić kaže da vole voziti bicikl.

"Vozit ćemo pažljivo. Drago mi je što nam se pružila prilika da uživamo i da vozimo po cesti bez straha od automobila i nekih ograničenja", izjavio je Musić. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije