Predivno je bilo na koncertu 'Planeta Suncokreta'

Vesna Andree Zaimović
Predivno je bilo na koncertu 'Planeta Suncokreta'
Sav prihod od prodatih ulaznica preusmjeren je za liječenje našeg sugrađanina Rijada Đulića.

Prepuna dvorana sarajevskog Pozorišta mladih aplaudirala je učesnicima koncerta  “Planeta Suncokreta“, čiji je domaćin bio Hor za male i mlade Suncokreti. 

Koncert se održao u petak povodom Dana planete zemlje. 

Sav prihod od prodatih ulaznica preusmjeren je za liječenje našeg sugrađanina Rijada Đulića.

Više od pedeset mališana članova hora, pjevali su dobro poznate pjesme kao što su “Najbolja mama na svijetu“, “Kad bi svi ljudi na svijetu“ te “Deset ljutih gusara“, a publika je mogla naučiti i kompozicije autorskog tima kao što su “Pjesma Suncokreta“, “Prijatelji“, “Putujemo“ i “Nebo i planete“. 

Posebnu podršku Horu pružili su prijatelji i gosti, Omladinski horChorus Cadenza KUD Bulbul te solisti Osnovne muzičke i baletske škole “Novo Sarajevo“, Isak Mazrak -saksofon, Lamija Kabaš -violina, Sven Sirčo -gitara i Vedad Husomanović -harmonika. 

Zahvaljujući se publici na posjeti i podršci, autor i producent projektaNedžad Merdžanović, istakao je želju da ovaj koncert postane dijelom tradicije kako bi se promovisale aktivnosti dječijeg stvaralaštva.

“Dječija pjesma uvijek ispuni srca svih generacija. Tako je bilo i sinoć kada su se roditelji mogli prisjetiti nekih pjesama iz svog djetinjstva, dok su najmlađi imali priliku da uživaju u događaju koji je primjeren njihovom uzrastu, a kakvih nažalost nema mnogo u našem gradu“, naveo je Merdžanović te dodao da je odličan odziv publike najbolji motiv za nastavak rada.

Album Hora za male i mlade Suncokreti na kojem se nalaze dvanaest kompozicija može se downloadati besplatno na ovom linku

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije