Doboj: Počinio ubistvo, pa samoubistvo

Radiosarajevo.ba
Doboj: Počinio ubistvo, pa samoubistvo

U Gornjim Klakarima jutros su smrtno stradale dvije osobe. Nakon što je ubio S. V., B. P. je počinio samoubistvo, stoji u saopćenju Ministarstva za unutrašnje poslove Doboj.

Policijskoj stanici Brod jutros je oko 8,27 sati prijavljeno je da je ispred trgovine u mjestu Gornji Klakar, općina Brod, osoba inicijala S. V. iz Broda zadobio tjelesne povrede nanesene pucanjem iz vatrenog oružja.

Policijski službenici Policijske stanice Brod odmah su izašli na lice mjesta gdje su zatekli beživotno tijelo navedenog lica.

Operativnim radom policijskih službenika došlo se do saznanja da je u S. V. iz vatrenog oružja pucao B.P. s područja općine Brod. Pored lokalnog puta u mjestu Gornja Vrela, općina Brod, na udaljenosti od oko dva kilometra od mjesta na kome je izvršeno ubistvo, pronađeno je i beživotno tijelo B. P. koji je počinio samoubistvo.

Na licu mjesta pronađeno je i vatreno oružje za koje se sumnja da je korišteno prilikom izvršenja krivičnog djela ubistva, a potom i samoubistva.

Tijela preminulih prevezena su u prosekturu dobojske bolnice gdje će biti izvršena obdukcija radi utvrđivanja tačnog uzroka smrti navedenih lica.

Uviđaj, kojim rukovodi dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Doboj, obavljaju policijski službenici Sektora kriminalističke policije CJB Doboj i Policijske stanice Brod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije