U Galeriji Novi hram izložba iz Amsterdama o životu Anne Frank i njene porodice

Radiosarajevo.ba
U Galeriji Novi hram izložba iz Amsterdama o životu Anne Frank i njene porodice
Vidim kako se svijet postupno pretvara u divljinu, čujem stalno približavanje groma koji će i nas uništiti, mogu osjetiti patnje miliona a ipak, ako pogledam u nebo, mislim da će se sve pravedno riješiti, da će i ova okrutnost završiti, da će se opet vratiti mir i spokojstvo, pisala je Anna Frank, najpoznatija jevrejska žrtva Holokausta i autorica Dnevnika, u kojem je  posvjedočila o drami svakodnevice i odrastanja u izolaciji, strahu i skrivanju.

Inicijativa mladih za ljudska prava u BiH, Fondacija Humanost u akciji BiH, Kuća Anne Frank i Jevrejsko kulturno-prosvjetno i humanitarno društvo ''La Benevolencija'', uz podršku Evropske unije i ambasade Kraljevine Nizozemske u BiH organizirali su izložbu Anne Frank Historija, Istorija, Povijest za danas čije će otvorenje biti upriličeno u srijedu, 20. aprila u Galeriji Novi Hram u Sarajevu sa početkom u 12:00 sati.

Izložba sadrži trideset i dva (32) panela o životu Anne Frank i njene porodice, koji su dio stalne postavke izložbe u Amsterdamu, kao i sedam (7) lokalnih panela koji govore o historiji BiH u toku i nakon Drugog svjetskog rata do danas, a koje su izradili/e eksperti/ce iz Bosne i Hercegovine.

Na izradi ovih panela radili su: Tatjana Jurić, Maja Pandža, Dževada Šuško, Kerim Somun i Melisa Forić.

Kompletna izložba prevedena je na službene jezike u BiH.

Izložba će biti otvorena u Sarajevu od 20.4. do 7.5.2016. godine, svakim radnim danom u periodu od 12:00 sati do 16:00 sati. Ulaz je besplatan.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije