Slavni glumac tužio tviteraša koji ga je nazvao 'narkomanom'

Radiosarajevo.ba
Slavni glumac tužio tviteraša koji ga je nazvao 'narkomanom'

Slavnom glumcu Jamesu Woodsu sud je odobrio da tuži tviteraša koji ga je nazvao 'kokainskim zavisnikom'.

Sudija Vrhovnog suda Los Angelesa presudio je da Woods ima dovoljno dokaza da nastavi s procesom i možda čak dobije slučaj. Odšteta, koju Woods traži, iznosi vrtoglavih 10 miliona dolara?!

Borba između Woodsa i tviteraša s nadimkom “Abe List” počela je 15. jula 2015, kada je Woods kritizirao inicijativu Planned Parenthood, a izvjesni Abe List mu poručio da “kokainski zavisnik koji i dalje šmrče”. Nazvao ga je i smiješnim, klovnom, šljamom...u tvitovima koji su uslijedili.

Ranije je sudija smatrao kako bi slučaj trebao biti odbačen, no nakon svjedočenja profesora lingvistike Edwarda Finnegana, koji je analizirao tvitove, promijenio je mišljenje.

Advokati Abea Lista naveli su kako je tvit bio šala i nešto što se ne može dokazati, pa ne može biti kleveta. Advokati su naravno najavili žalbu.

Twitter zasad odbija otkriti identitet Abea Lista, no, nakon ove odluke suda, moguće je da promijeni stav. Pogotovo odbije li sud žalbu advokata ovog tviteraša.

Twitter account @abelisted nije izbrisan, ali je blokiran pristup javnosti. U opisu profila piše: “Sačuvat ću ovaj account, ali sam 'nedostupan' zbog osvetoljubivog legalnog zlostavljanja i dokumentiranih prijetnji”.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije