Oprez, roditelji: Ovo morate znati!

Radiosarajevo.ba
Oprez, roditelji: Ovo morate znati!

I roditelji, kojima se dlaka omota oko kože, prolaze situaciju koja nije jednostavna. A za bebu, koja ne može reći šta joj je i šta je boli, ovo može uzrokovati opasni sindrom tzv. podvezane dlake koji, ako se ne primijeti na vrijeme,može odvesti do toga da dječica izgube prste.

To bi se možda i desilo 5-mjesečnoj Molly Walker da njeni roditelji nisu na vrijeme primijetili šta se dešava, kako stoji u viralnom Facebook postu njenog dade, Scotta Walkera koji je podijelio krajem januara i koji ima više hiljada shareova.

Kako su opisali, jednog jutra on i supruga primijetili su da je bebica posebno uznemirena i nisu je nikako mogli smiriti. Kako je malena imala temperaturu, mama joj je skinula čarape i vidjela dlaku čvrsto omotanu oko bebinog nožnog prsta.

Mama je iskoristila pincetu i povećalo i pomogla bebici, ali, kako su napisali, dlaka se potpuno urezala u dječiju kožu.

Fotografija koju su objavili nastala je45 minuta nakon uklanjanja dlake.

Sindrom podvezane dlake vrlo je opasan za malu djecu jer uzrokuje zastoj krvotoka, a najčešće lokacije na koje se omota dlaka su prsti te genitalije kod dječaka.

Najbolji savjet je, prije pranja izvrnite odjeću vaše djece, i, dok su bebice male, najbolje je da je perete odvojeno od vaše.

Had a small scare this afternoon with Ms. Molly. What happened was new to me, but apparently not totally uncommon, so I...

Posted by Scott Walker on Thursday, January 21, 2016

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije