Panika u Londonu tokom snimanja filma

Radiosarajevo.ba
Panika u Londonu tokom snimanja filma

Iako su lokalne vlasti ranije najavljivale događaj, eksplozija autobusa tokom snimanja filma u centru Londona je nakratko izazvala paniku i strah među građanima koji nisu znali o čemu se radi, javlja Anadolu Agency (AA).

Gradske vlasti su neposredno nakon eksplozije ponovile saopćenje da eksplozija autobusa nije teroristički napad, već scena sa snimanja filma The Foreigner u kojem glavne uloge tumače Jackie Chan i Pierce Brosnan.

Svoju nelagodu izazvanu eksplozijom i scenama požara u centru Londona građani su izrazili i stotinama poruka na društvenim mrežama Twitter i Facebook.

Mnogi kritikuju lokalne vlasti da nisu adekvatno informirali javnost u periodu kada su ljudi posebno osjetljivi zbog straha od terorističkih napada, te navode da su današnje scene posebno izazvale strah kod djece.

Mnogi stanovnici Londona prisjetili su se i niza terorističkih napada u kojima su 2005. godine poginule 52 osobe, a jedan od napada je bio i eksplozija autobusa u centru grada.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije