Vremenska karta u GRAS-ovim vozilima: Košta 1.60 KM, vrijedi sat vremena...

Radiosarajevo.ba
Vremenska karta u GRAS-ovim vozilima: Košta 1.60 KM, vrijedi sat vremena...

Kantonalno javno komunalno preduzeće GRAS u posljednje vrijeme susreće se s velikim finansijskim problemima. Ništa novo, traje to godinama. Prijete štrajkovi, nezadovoljstvo radnika je svakodnevnica...

Razlika u cijenama karata GRAS-a i Centrotransa: Šta vam se više 'isplati'?

Do finansijskog kolapsa dovela je i nemogućnost svakodnevne naplate karata u sredstvima javnog prevoza. Ukoliko niste znali, osim dnevnih karata koje možete kupiti na prodajnim mjestima GRAS-a, u opticaju se nalaze i vremenske karte.

Podsjećanja radi, cijena pojedinačne karte za sve vidove javnog gradskog prijevoza iznosi 1,60 KM, a za djecu 0,50 KM. Ukoliko se putnik odluči da kupi kartu u vozilu, tramvaju ili trolejbusu, cijena karte iznosi 1,80 KM.

"Vremenska karta košta marku i 60 feninga i važi sat vremena u svim prevoznim sredstvima prevoza našeg preduzeća, a može se kupiti na svim GRAS-ovim prodajnim mjestima. Također, putnici mogu kupiti i pojedinačnu kartu koja košta 1,60 KM i isto važi 1 sat", kazali su za portal Radiosarajevo.ba iz Službe za odnose s javnošću GRAS-a.

Dnevna i desetodnevna karta

Građani Sarajeva kojima je prevozno sredstvo tramvaj mogu kupiti povratnu kartu koja važi u jednom vidu prevoza i to u A zoni u oba smjera, pojedinačnu magnetnu kartu za dvije, pet i deset vožnji u tramvajskom saobraćaju,  ali i dnevnu kartu u svim vidovima prevoza u A zoni. Pored dnevne, tu je i desetodnevna karta u svim vidovima prevoza u A zoni.

"Dnevna karta za javni gradski prevoz koja važi na dan kupovine u svim vidovima prevoza u A zoni sa uračunatim PDV-om iznosi 5,30 KM", ističu iz GRAS-a.

Ove karte se mogu kupiti na svim kioscima preduzeća GRAS. Interes korisnika za kupovinom ovih vrsta karata je izražen u ljetnim mjesecima kada je povećan broj turista u našem gradu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije