Erdogan bi dao ostavku: Kad bi se dokazalo da Turska kupuje naftu od ISIS-a

Radiosarajevo.ba
Erdogan bi dao ostavku: Kad bi se dokazalo da Turska kupuje naftu od ISIS-a

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan je, u vezi sa ruskim tvrdnjama da Turska kupuje naftu od terorističke organizacije ISIS-a, izjavio da će se povući sa funkcije predsjednika ako se dokaže da je Turska kupovala naftu od ISIS-a, javlja Anadolu Agency (AA).

"Ovdje ću kazati nešto vrlo važno i bitno. Onog momenta kad bi se to dokazalo istinitim, ja više ne bih ostao na ovoj funkciji. Ali gospodinu Putinu poručujem, hoćeš li ti ostati na svojoj funkciji? Otvoreno govorim o tome. O tome sam danas razgovarao i sa nekim liderima", rekao je Erdogan.

Naglasio je da su krajnje jasni i transparentni putevi kojima Turska kupuje naftu.

"Odakle legalnim putem kupujemo naftu i plin je krajnje transparentno. Nismo nečasni toliko da sa terorističkim organizacijama vršimo takvu trgovinu. Neka svako to dobro zna", kazao je Erdogan.

Na kraju je istakao kako će Turska biti strpljiva na izjave koje dolaze iz Rusije.

"Bit ćemo strpljivi. Nećemo se previše emotivno ponašati. Sagledat ćemo sve što se događa", istakao je turski predsjednik Erdogan.

Pratite forum portala Radiosarajevo.ba - registrirajte se, komentirajte, predlažite teme!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije