Savjet vozačima za oprezniju vožnju: Moguća poledica na kolovozu

Radiosarajevo.ba
Savjet vozačima za oprezniju vožnju: Moguća poledica na kolovozu

Na putevima u Bosni i Hercegovini ovoga jutra saobraća se po pretežno vlažnom kolovozu uz pojačanu frekvenciju vozila u blizini većih gradskih centara. Na pojedinim dionicama vidljivost je smanjena zbog magle, a izdvajamo šire područje: Bugojna i Jablanice , te djelove kantona Sarajevo i Tuzlanskog kantona.

Na mostovima i prilazima tunelima upozoravamo na mjestimičnu poledicu. Savjetujemo oprezniju vožnju i napominjemo da je posjedovanje zimske opreme na putevima u BiH i zakonski obavezno.

Zbog izgradnje novog mosta obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu M-17 Stup-Rajlovac na dionici od kružnog toka Briješće do raskrsnice ulica Rajlovac i Safeta Zajke.  Alternativni pravac je preko kružnog toka Briješće na zaobilaznicu (dio autoputa A-1), te na petlju Butila i dalje u smijeru Zenice (Jošanica), odnosno Mostara (Vlakovo). Zbog pomjeranja terena, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila preko 3,5 tone najveće dopuštene mase i autobuse na dionici M-5 Sarajevo tranzit. Za vrijeme obustave saobraćaj je preusmjeren kroz grad Sarajevo.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo magistralne puteve: M-17 Zenica-Žepče, M-16.2 Prozor-Jablanica, M-4.2 Bihać-Cazin i M-16 Jajce-Banja Luka, kao i puteve na širem području Mostara (sjeverni i južni ulaz u grad i saobraćajnice u gradu), te petlju Blatuša u Zenici.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Magistralni putevi:

M-4
Tuzla-Šićki Brod, u naselju Drežnik, u toku je sanacija kolovoza saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini mjesta izvođenja radova.
Čelinac-Kotor Varoš, zbog sanacionih radova od 07 do 18 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom.
M-4.2
Skokovi-Srbljani, zbog radova na sanaciji klizišta, saobraća se jednom trakom uz povremene 15 minutne obustave.
M-5
Tranzit kroz Sarajevo, zbog pomjeranja terena obustavljen je saobraćaj za teretna vozila preko 3,5 tone najveće dopuštene mase i autobuse.
Trg Maršala Tita u Bihaću - zbog izgradnje poslovnog objekta saobraća se jednom trakom.
M-6
Grude-Vitina, zbog radova na izgradnji vodovoda Grabovo vrelo saobraća se naizmjenično, jednom trakom.
M-6.1
Prolaz kroz Mostar-zbog izgradnje glavnih kanalizacijskih kolektora, saobraća se usporeno uz ograničenje brzine. Posušje (raskršće M-6.1 i R-420) u toku su sanacioni radovi, saobraća se naizmjenično-jednom trakom, uz povremene obustave do 15 minuta. Široki Brijeg-Mostar, zbog radova na rekonstrukciji raskršća u Širokom Brijegu, saobraćaj se odvija naizmjeničnim propuštanjem vozila.
M-14.1
Bosanski Brod -Odžak-zbog izvođenja radova na deminiranju terena na lokalitetu Šikare u vremenu od 08:00 do 16 sati, dolazi  do polusatnih obustava saobraćaja.
M-16
Jajce- Crna Rijeka (lokalitet Lučina) zbog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom. Karanovac-Crna Rijeka (u mjestu Bočac) zbog radova na izgradnji obilaznice saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju. Karanovac-Crna Rijeka, zbog radova na na miniranju kod HE Bočac 2 saobraćaj se obustavlja od 11 do 11:30 sati i od 13:30 do 14 sati.
M-17
Stup-Rajlovac, zbog izvođenja radova na izgradnji mosta obustavljen je saobraćaj na dionici od kružnog toka Briješće do raskrsnice ulica Rajlovac i Safeta Zajke.  Alternativni pravac je preko kružnog toka Briješće na zaobilaznicu (dio autoputa A-1), te na petlju Butila i dalje u smijeru Zenice (Jošanica) ili Mostara (Vlakovo). 

Kanon Sarajevo

Zbog radova na deminiranju svakog radnog dana od 09 do 15:50 sati dolazi do povremenih polusatnih obustava saobraćaja u ulici Vasilja Grđića.

Zbog izvođenja neophodnih radova usporeno se saobraća u ulicama Alije Nametka i Braće Mulić.

Pratite forum portala Radiosarajevo.ba - registrirajte se, komentirajte, predlažite teme!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije