Šta kažu meteorolozi: Kakvo nas vrijeme očekuje danas

Radiosarajevo.ba
Šta kažu meteorolozi: Kakvo nas vrijeme očekuje danas

Jutros je u Hercegovini umjereno, a u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama u centralnim i istočnim područjima Bosne ima i magle.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati (°C): Kupres -6; Drvar -5; Bugojno, Jajce i Livno -4; Ivan-sedlo i Sarajevo -3; Bjelašnica, Prijedor i Sanski Most -2; Tuzla i Srebrenica -1; Banja Luka, Doboj, Stolac i Zenica 0; Goražde i Mostar 1; Trebinje i Zvornik 2; Bijeljina 4; Gradačac 5; Neum 6; Bihać 8 °C.

Biometeorološke prilike će biti povoljnije. Nakon hladnog jutra tokom dana će temperature porasti. Uz više sunca, većina populacije će se osjećati ugodnije, stoga bi se i tegobe kod osjetljivih osoba trebale umanjiti. S dolaskom noći opća slika će se dodatno popraviti.

Danas u Hercegovini umjereno, a u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama u centralnim i istočnim područjima Bosne prije podne će biti magle. Vjetar slab jugozapadnog smjera. Temperatura zraka između 5 i 12°C.

U Sarajevu umjereno oblačno. U kotlinskom dijelovima grada s maglom prijepodne. Najviša dnevna temperatura zraka oko 5°C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Pratite forum portala Radiosarajevo.ba - registrirajte se, komentirajte, predlažite teme!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije