Vrijeme oblačno s kišom: Kakvo raspoloženje najavljuje bioprognoza

Radiosarajevo.ba
Vrijeme oblačno s kišom: Kakvo raspoloženje najavljuje bioprognoza

Jutros je u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. Lokalno je registrirana slaba kiša u Bosni.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Bjelašnica 4; Kupres 9; Bijeljina, Gradačac, Ivan-sedlo, Livno i Sokolac 10; Srebrenica, Tuzla i Zvornik 11; Banja Luka, Bihać, Bugojno, Doboj, Drvar, Prijedor, Sanski Most i Sarajevo 12; Jajce i Zenica 13; Goražde 14; Mostar i Trebinje 15; Neum 17 °C.

Biometeorološke prilike će biti nešto povoljnije u odnosu na protekle dane. Uz povećanu naoblaku, moguće su izraženije tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata. Savjetujemo vam da ne pretjerujete s aktivnostima. Opća slika će biti lošija u poslijepodnevnim i večernjim satima.

Danas će prevladavati oblačno vrijeme, na jugu zemlje djelomično vedro. Lokalno u Bosni može padati slaba kiša. Poslijepodne u Hercegovini se očekuju lokalni pljuskovi. U noći na subotu jače naoblačenje s juga će uvjetovati obilnije padavine. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 18 °C, na jugu zemlje do 22 °C.

U Sarajevu oblačno. Najviša dnevna temperatura zraka oko 16 °C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije