Nova bh. igrica na Google Play: 'JuJu Frog' Ivana Ramadana i Amara Zubčevića

Radiosarajevo.ba
Nova bh. igrica na Google Play: 'JuJu Frog'  Ivana Ramadana i Amara Zubčevića

Od danas na Google Play Storeu možete preuzeti novu besplatnu bosanskohercegovačku igricu pod imenom JuJu Frog

Radi se o igrici za mobilne uređaje s Android platformom. 

U ovoj jednostavnoj i modernoj igrici vodite malenu žabu po lokvanjima kroz močvaru, izbjegavajući razne opasnosti. Igra se odlikuje stiliziranom low-poly grafikom i brzim načinom igranja.

JuJu Frog izdaje i pravi kreativni tim iz Sarajeva AI Interactive. Pod ovim imenom kriju se Ivan Ramadan i Amar Zubčević. Ramadana javnost odranije poznaje po njegovim izvrsnim nagrađivanim animiranim filmovima. 

U izjavi za Radiosarajevo.ba, Ramadan kaže: "Igrica je nastala bez ikakvog budžeta, a rezultat je intenzivnog rada kroz protekla dva i po mjeseca. Još od srednje škole želimo praviti nezavisne indie igrice. Tako je nastao AI Interactive, a JuJu Frog nam je do sada najozbiljniji projekt." 

Instalirajte igricu i podržite autore

AI Interactive iza sebe već ima igru Trivaders, također dostupnu na Play Storeu, te browser igricu Dragon of Bosnia. U planu im je nekoliko novih igrica i nadaju se da će uspjeti izgraditi ime u industriji videoigara.

U tom ovoj dvojici nadarenih bh. autora možemo pomoći: Autori apeliraju da podržite igricu tako što ćete je instalirati i ukoliko vam se svidi, ostaviti pozitivnu ocjenu.

Igricu možete preuzeti na ovom linku 

Ivan Ramadan etablirano je ime u svijetu animacije: Njegov prvi film Tolerantia je dobitnik Srca Sarajeva za najbolji kratki film, a uslijedili su filmovi Čudotvorno mlijeko i Kiyamet, ukupno nagrađeni sa 15 međunarodnih nagrada, preko 70 festivalskih prikazivanja i tri miliona pregleda na YouTubeu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije