Jose Mourinho: Chelsea ne može naći boljeg trenera od mene

Radiosarajevo.ba
Jose Mourinho: Chelsea ne može naći boljeg trenera od mene

Loš start na početku sezone za aktuelnog engleskog prvaka Chelsea nastavljen je i sinoćnjim porazom na domaćem terenu od Southamptona, a karizmatični trener londonskih "plavaca" Jose Mourinho je u svom stilu kazao da ne namjerava dati ostavku, javlja Anadolu Agency (AA).

Chelsea je sinoćnjim porazom rezultatom 3:1 na Stamford Bridgeu ponovo razočarao svoje navijače koji s nevjericom gledaju tabelu Premijer lige na kojoj se njihov šampionski tim nalazi na 16 mjestu s osam osvojenih bodova iz isto toliko odigranih susreta.

Iako je sinoćnji meč počeo spektakularnim golom Williama u 10. minuti, Asmir Begović je na golu londonske ekipe u nastavku meča tri puta vadio loptu iz mreže.

Britanski mediji već su počeli pisati o mogućoj smjeni na klupi Chelsea, što bi bilo i za očekivati da na klupi ne sjedi Mourinho, The special one.

Mourinho tvrdi da je njegov tim u svakoj utakmici pokazao dobru igru, ali da se to nije odrazilo na rezultate.

"Ne bježim, nemam namjeru davati nikakvu ostavku. Ja ne bježim od svoje odgovornosti i ako klub odluči da me otjera to će biti zato što je to nužno. Chelsea ne može naći boljeg trenera od mene", poručio je.

Ističući da je bodovna razlika već velika i da je izuzetno teško da Chelsea osvoji ligu, Mourinho tvrdi da može sezonu završiti među prve četiri ekipe.

Iako je godinama imao ponajbolju odbranu u Evropi, Chelsea je u prvih osam utakmica sezone primio čak 17 golova, a poređenja radi podsjetimo da je u sezoni 2004.-2005. sa Mourinhom na klupi za cijelu sezonu primio 15 golova.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije