Ivan Tatomirović: Uvijek se treba čuvati ranjenog lava (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Ivan Tatomirović: Uvijek se treba čuvati ranjenog lava (VIDEO)

Fudbalski klub Sarajevo u nedjelju će na stadionu Grbavica odigrati vječiti derbi protiv gradskog rivala Željezničara. Ovo će biti 106. vječiti derbi gradskih rivala. Kapiten Fudbalskog kluba Sarajevo, Ivan Tatomirović, istakao je kako forma nije važna u velikim derbi utakmicama. 

"Mi kao i pred svaku utakmicu idemo na tri boda. Tri boda su tri boda bez obzira ko je protivnik, Željezničar ili Vitez. Znamo kakav naboj nosi derbi, očekivanja navijača i ljudi u klubu su veća. Malo drugačije se pripremamo za utakmicu, ali ništa specijalno. Svi znamo da forma ne igra nikakvu ulogu u derbijima. U nekim drugim utakmicama možda, ali u ovakvim utakmicama uvijek se nađe motiv više, dodatna snaga. Ekipa koja nije u formi može da proradi. Mi moramo uvijek da se čuvamo ranjenog lava. Moramo mi da budemo pravi i da damo sve od sebe i mislim da neće biti problema", kaže Tatomirović i dodaje: 

"Sigurno je da bi najzadovoljniji bili s tri boda. Zbog toga ne bih uzimao u razmatranje mogućnost remija. Taman smo se priključili vrhu i uhvatili zaostatak. Mislim da nam ne bi odgovaralo da odigramo neriješeno, ali prvenstvo je dugo, bodovi se skupljaju i ni remi na kraju možda ne bi bio toliko loš rezultat", kaže Tatomirović.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije