Šta vaš omiljeni cvijet govori o vama?

Radiosarajevo.ba
Šta vaš omiljeni cvijet govori o vama?

Veliki ste ljubitelj cvijeća, ali uvijek vam jedna vrsta posebno odvlači pažnju i uživate u njenom mirisu. Koja je to?

Često određeni cvijet budi emocije u vama, vraća vas u prošlost ili vas jednostavno njegov miris opija.

Ukoliko niste, pogledajte da li vaš omiljeni miris govori istinu o vašim osobinama

Ruža

Ukoliko volite ruže, vi ste osoba koja cijeni sve fine stvari u životu. Ljubitelji ruža imaju istančano oko za detalje i dizajn – ali vaša sklonost skupljanju stvari obično izazove pretrpanost i popriličan nered. U ljubavnim odnosima vi ste ultraromantični, tradicionalni i pomalo ljubomorni.

Jasmin

Ako je jasmin vaš cvijet, vjerovatno vas često opisuju riječima "intenzivna", "egzotična", "hipnotična". Sklapate snažna prijateljstva, ali kako vam je važnija kvaliteta od kvantitete, mudro birate prijatelje. Ljude privlači vaš magnetski šarm, no kad apreviše ahtijevaju od vas, vi se povlačite u osamu.

Lavanda

Ljubitelji lavande obično su hiperorganizovani i totalno praktični. Kada se prijateljica požali da mora počistiti svoje ormare, kritikovat ćete njezinu neurednost – zatim se ljubazno ponuditi da to učinite umjesto nje. Ma koliko bili sitničavi i uredni, imate slabih tačaka kao što su skupa posteljina i šarmantni antikni predmeti. Naravno, kada nešto skupo kupite, grize vas savjest – ali samo pet minuta.

Karanfil

Vi definirate izraz "prizemljena". Snažni ste, energični i ne možete izgovoriti laž, čak i da vam o njoj ovisi život. Budući da nemate dlake na jeziku, svako ko vas pokuša nasamariti radi to na vlastiti rizik. Karanfil – tipovi marljivo rade bez gunđanja i prigovaranja, ali jednom kada završe posao in a red dolazi zabava, vi ste prva na vratima.

Zumbul

Jeste li u posljednje vrijeme skakali padobranom? Obožavatelji zumbula čeznu za stalnim uzbuđenjima i rizicima, a rijetko kada razmišljaju o posljedicama. Vaša takmičarska priroda čini vas dobrim kandidatom za "izgubiti svu ušteđevinu na poker – aparatima" ( iako bi vaša velikodušna strana eventualni dobitak iskoristila da počasti večerom sve prisutne). Uvijek iznova kucate na vrata opasnosti, ali se srećom brzo izvučete iz katastrofalne opasnosti.

Orhideja

Odredište: Uspjeh. Spremni ste izvesti premet na jednoj ruci da dobijete status, priznanje i sigurnost. Ironija je u tome što, uprkos vašoj zasljepljujućoj ambiciji, često ostavljate dojam nježne, čak krhke osobe. Imidž ljubiteljice orhideja je cool i klasičan, dakle savršen za napredovanje na društvenoj ljestvici. Na kraju dana postgli ste više od većine drugih – iako vas možda i dalje proganja osjećaj da to nije dovoljno.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije