Mladi bh. košarkaš Đorđe Aleksić: Pobjeda protiv Španije je poklon za ljude u BiH

Radiosarajevo.ba
Mladi bh. košarkaš Đorđe Aleksić: Pobjeda protiv Španije je poklon za ljude u BiH

Nakon pobjede juniorske košarkaške reprezentacija Bosne i Hercegovine danas u grčkom Volosu protiv selekcije Španije u četvrtfinalu Evropskog prvenstva A divizije, playmaker bosanskohercegovačke reprezentacije Đorđe Aleksić je za Anadolu Agency (AA) izjavio da je ovo bila pobjeda poklon za sve ljude u BiH koji navijaju i podržavaju mlade košarkaše.

"Obradovali smo ljude u BiH. Ovo je bila pobjeda za sve ljude u BiH", rekao je mladi košarkaš.

Istaknuo je kako su pokazali da mogu pobjeđivati i najveća imena u svijetu košarke.

Španski mediji o uspjehu mladih bh. košarkaša: Ostavili su nas bez medalje u Evropi

"Ovaj meč protiv Španije je bio veliki izazov za nas. Poslije pobjede nad Italijom u nama je tinjala nada da ćemo se uspjeti plasirati u polufinale Evropskog prvenstva. Španija je vrlo težak protivik i pokazali smo da se možemo suprostaviti i tako jakim košarkaškim silama", rekao je Aleksić.

Napomenuo je kako je pobjeda protiv Španije dodatno motivirala sve igrače u timu kako bi nastavili sa odličnim igrama i pokušali doći do finala.

"Stručni štab vjeruje u nas i mi se trudimo iz utakmice u utakmicu da to i opravdamo. Ova pobjeda je velika motivacija za završnicu na ovom prvenstvu", kazao je Aleksić, dodajući da će u utakmici polufinala protiv Turske pokušati ostvariti povoljan rezultat.

"Potrudićemo se da odigramo što je moguće bolje. Stručni štab nam je ukazao na mane protivnika i trudit ćemo se da ih iskoristimo. Nadamo se povoljnom rezultatu", istakao je Aleksić.

Napomenuo je na kraju kako u timu BiH vlada odlična atmosfera nakon nekoliko pobjeda koje su ostvarili nad najvećim evropskim selekcijama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije