FOTO: Sarajevo Mind Map – snimanje dokumentarnog filma i poziv na radionice

Radiosarajevo.ba
FOTO: Sarajevo Mind Map – snimanje dokumentarnog filma i poziv na radionice
/ FOTO: SARTR

U petak i subotu u Sarajevskom ratnom teatru održano je snimanje dokumentarnog filma u sklopu projekta Sarajevo Mind Map. Ideja projekta je dokumentirati svakodnevnu interakciju građana Sarajeva sa svojim gradom. U projektu su učestvovali svi oni koji su željeli podijeliti svoju priču bez obzira na to da li žive u Sarajevu ili su ga samo posjetili.

Materijali koji se sakupe bit će također korišteni kao sadržaj pozorišne predstave koja će premijerno biti izvedena u SARTR-u početkom septembra ove godine. Unutar projekta planira se realizirati i niz multimedijalnih radionica o teatru, plesu i filmu.

Sarajevo Mind Map je novi internacionalni teatarski projekt koji se razvija u suradnji između Sarajevskog ratnog teatra – SARTR-a, neprofitne organizacije koja promovira ples - Tanzelarija, organizacije MitOst (Njemačka), Instituta Adama Mickiewicza (Poljska), Fondacije Bratniak (Poljska) i Ambasade Republike Poljske u Sarajevu. 

U mjesecu julu Sarajevo Mind Map nastavlja s održavanjem filmske, plesne i pozorišne radionica za djecu, tinejdžere i starije osobe zainteresirane za razvijanje svog umjetničkog. Radionice su organizirane u suradnji sa Sarajevskim ratnim teatrom (program Fakat drama), Tanzelarijom - neprofitnom organizacijom koja promovira ples i organizacijom MitOst iz Njemačke. Koordinator Radionice je Joanna Zielinska, a učešće u radionicama je besplatno.

Više informacija o radionicama svi zainteresirani mogu pronaći na stranici Sartr.ba ili prijavom na sarajevomindmap@gmail.com.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije